Toepassingssoftware

Toepassingssoftware is een type computerprogramma dat een specifieke persoonlijke, educatieve en zakelijke functie vervult. Het is dus ook een onderdeel dat kan vallen onder bedrijfsoftware. Elke toepassing is ontworpen om eindgebruikers te helpen bij het uitvoeren van uiteenlopende taken, die verband kunnen houden met productiviteit, creativiteit of communicatie. Elk softwareprogramma is ontwikkeld om gebruikers te helpen met het specifieke proces met betrekking tot productiviteit, efficiëntie en communicatie. In tegenstelling tot systeemsoftware is toepassingssoftware specifiek voor zijn functionaliteit en voltooit het de taak waarvoor het is ontwikkeld. De meeste apps die we op onze smartphones zien, zijn voorbeelden van toepassingssoftware.

Voorbeelden van toepassingssoftware

De meest voorkomende softwaretoepassing platforms worden dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. Ze zijn ontworpen om te helpen bij specifieke taken, werkstromen te vereenvoudigen en de communicatie tussen teams te verbeteren.

The Microsoft suite: Office, Excel, Word, PowerPoint, Outlook, ect.

Internet Browsers, Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer

Muziek Software: Pandora, Apple Music, Spotify

Communicatie Software: Slack, Skype, Zoom, Team

Wat te zoeken in toepassingssoftware

Soms wordt applicatiesoftware geleverd met elementen die u kunt aanpassen, zoals de voorbeelden hierboven. Soms kunt u het geheel zelf bouwen met behulp van low-code technologie.

Waar u zeker van wilt zijn, is dat de applicatiesoftware nuttig voor u is – of dat nu een dienst is waarin u geïnteresseerd bent, die u in contact brengt met anderen of die handmatige processen automatiseert.

Soorten toepassingssoftware voor bedrijfsapplicaties

Toepassingssoftware voor bedrijfsapplicaties. Deze programma’s zijn gebouwd om bepaalde bedrijfsfuncties te vergemakkelijken en de nauwkeurigheid, efficiëntie en doeltreffendheid van de activiteiten te verbeteren door tijd te besparen en de productiviteit te verhogen.

Toepassingssoftware

Enterprise Resource Planning

Enterprise resource planning (ERP) is een type bedrijfssoftware dat door bedrijven wordt gebruikt – gewoonlijk via een bundel geïntegreerde toepassingen – om de essentiële onderdelen van hun bedrijf te beheren en te integreren. Veel ERP-softwaretoepassingen zijn cruciaal voor bedrijven omdat ze hen helpen bij de implementatie van resourceplanning door alle processen die nodig zijn om hun bedrijven te runnen te integreren met één enkel systeem.

Een ERP-software systeem kan ook planning, inkoop van voorraden, verkoop, marketing, financiën, personeelszaken en meer integreren.

Voordelen van Enterprise Resource Planning: Bedrijven gebruiken enterprise resource planning (ERP) om verschillende redenen, zoals uitbreiding, vermindering van de kosten, en het verbeteren van de activiteiten. De gezochte en gerealiseerde voordelen tussen bedrijven kunnen verschillen, maar sommige zijn het vermelden waard.

Beheer van klantrelaties

Beheer van klantenrelaties wordt door bedrijven gebruikt om klantgegevens te verzamelen, te beoordelen, op te slaan en te analyseren. Het helpt ook om de interactie met klanten te beheren, het verkoopproces te vergemakkelijken en relevante partnerrelaties mogelijk te maken.

Als mensen het hebben over het beheer van klantenrelaties kunnen ze het hebben over een van de volgende drie dingen bedoelen:

Beheer van klantenrelaties als technologie: Dit is een technologie product, vaak in de cloud, dat teams gebruiken om interacties tussen het bedrijf en gebruikers te registreren, rapporteren en analyseren. Dit wordt ook wel een CRM-systeem of -oplossing genoemd.

Beheer van klantenrelaties als strategie: Dit is de filosofie van een bedrijf over hoe de relaties met klanten en potentiële klanten moeten worden beheerd.  

Beheer van klantenrelaties als Proces: Zie dit als een systeem dat een bedrijf hanteert om die relaties te koesteren en te beheren.

Toepassingssoftware
Toepassingssoftware

Databank

Een databank is een elektronisch arsenaal van gegevens dat een gebruiker opbouwt om later op een snelle en samenhangende manier toegang te krijgen tot bepaalde stukken informatie, deze te bekijken en bij te werken. Het belangrijkste doel van database toepassingen is een manier te bieden om gegevens te gebruiken door eindgebruikers of andere toepassingen van een hoger niveau. Een databasetoepassing kan worden gebruikt voor het opslaan of opvragen van gegevens, het verwerken van transacties, of verschillende machine learning berekeningen.

Software voor projectbeheer

Een type bedrijfssoftware ontworpen om projecten te plannen en uit te voeren, en om de middelen verbonden aan die projecten te beheren. PM-software helpt gebruikers met functies als planning, toewijzing van taken, beheer van budgetten en kosten, documentatie van de voortgang en rapportage van resultaten.

Het Beheer van bedrijfsprocessen is belangrijk omdat effectieve bedrijfsprocessen cruciaal zijn voor het succes van een onderneming. Bekende voorbeelden van processen die bedrijven helpen om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken, zijn de volgende:

  • Het ontwikkelen en maken van een nieuw product
  • Het uitvoeren van een productorder
  • Klantenservice beheren
  • Het inwerken van een nieuwe werknemer

Deze bedrijfsactiviteiten kunnen honderden of zelfs duizenden taken inhouden en de goedkeuringen die nodig zijn om ze te voltooien. Hierbij zijn doorgaans mensen, IT-systemen en andere machines binnen het bedrijf betrokken en kunnen ook aanbieders van bedrijfsprocessen betrokken zijn.

Toepassingssoftware
Toepassingssoftware

Beheer van bedrijfsprocessen

Beheer van bedrijfsprocessen ontworpen om de snelle ontwikkeling en automatisering van strategische processen te vergemakkelijken en maakt gebruik van web gebaseerde modellering, het creëren van regels en een eenvoudige interface om de gebruiker in staat te stellen sneller bedrijfsfuncties uit te voeren. Beheer van bedrijfsprocessen software is meestal geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en biedt een volledig overzicht van de activiteiten. Het is nuttig bij het beheren en analyseren van complexe gegevens, inhoud en processen in de hele onderneming.